​​​​Steun Federalism for Peace

Steun Federalism for Peace

In een federale staat zijn en blijven de deelstaten soeverein en vertrouwen ze enkele van hun bevoegdheden toe aan een federaal orgaan om voor hun algemeen belang te zorgen. Ze behouden hun eigen besturingssysteem en culturele identiteit; zij verliezen geen soevereiniteit. Integendeel, zij krijgen er juist iets extra’s bij, namelijk dat er wordt gezorgd voor belangen die ze niet in hun eentje zelf kunnen behartigen. 

Daarom is federale staatsvorming een uniek middel om conflicten tussen staten en volken op te lossen. Om op die manier vrede te stichten. Het wordt tijd om dit middel op grote schaal te gaan inzetten. Praten en schrijven over federalisme is goed. Federale staatsvorming maken is beter. 

Om deze reden hebben wij de Federalism for Peace Foundation opgericht. In samenwerking met de Federal Alliance of European Federalists pakken we concrete federaliseringsprojecten op. 

Daar zijn we overigens al mee bezig. Medio april geeft de Foundation aan de Human Rights Council van de Verenigde Naties een rapport over de Molukse zaak: de onrechtmatige liquidatie van de federale constitutie van de Verenigde Staten van Indonesië in 1950, gevolgd door reeds zeventig jaar durende onderdrukking en uitbuiting van het Molukse volk. Met feiten en argumenten die niet eerder zijn gepubliceerd verzoekt de Foundation de UN om deze cold case te heropenen en Indonesië te dwingen de illegale besluitvorming van 1950 terug te draaien. 

Op dit moment leeft 40% van de wereldbevolking in 27 federale staten. Onze Missie is:

  • met de kennis van correcte federale staatsvorming
  • en met de inzet van teams van de Federal Alliance of European Federalists
  • tegen het jaar 2023
  • meer dan 50% van de wereldbevolking laten leven in federale staten

Help ons, doneer (kan ook anoniem) en werk mee aan de projecten die wij op de website hebben gepubliceerd. Voor meer informatie zie www.federalismforpeace.org.